تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین: روستای ابیانه دارای قدمتی نزدیک به یک هزار و 500 سال است و یکی از قدیمی‌ترین زیستگاه‎های انسانی در حاشیه کویر ایران محسوب می‏شود، از کیلومتر 50 جاده قدیم کاشان - نطنز جاده‌ای به سمت راست جدا می‌شود و پس از طی 20 کیلومتر به ابیانه می‌رسد.

دیدن از حال و هوای ابیانه در نوروز 93 را فراموش نکنید

به گزارش قدس آنلاین از اصفهان ، از طریق آزادراه کاشان - اصفهان پس از گذشتن حدود 10 کیلومتر از استراحتگاه «سان آرا» واقع در 30 کیلومتری کاشان خروج اضطراری به سمت راست به جاده قدیم کاشان - نطنز وصل می‌شود و در ادامه این مسیر به یکی از زیباترین روستاهای کشور منتهی می‌شود.
با توجه به این قدمت، ابیانه دارای اماکن و بناهای کهن زیادی است که هر کدام به دوره تاریخی خاصی تعلق دارد، وجود این بناها و آثار تاریخی متعدد و همچنین حفظ برخی آداب و عادات و رسوم کهن در بین مردمان ابیانه سبب شده که این روستا در تاریخ 30 مرداد ماه سال 1354 به شماره ثبت 1089 جزء آثار ملی ثبت شود.
این روستای قدیمی با رنگ آجری خاص خود سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است که از زیبایی‌های این روستای خاص لذت می‌برند.
روستای ابیانه دارای 11 مسجد است، این مسجدها عبارتند از مسجد جامع، مسجد پرزله، مسجد حاجتگاه، مسجد یوسمون، مسجد پالیزه، مسجد پنجه‌علی، مسجد دم دروازه، مسجد چهل انگشت، مسجد سرچشمه، مسجد سر قنات و مسجد برقه که این مساجد در خدمت گردشگران نوروزی است.
زیارتگاه‌ها
ابیانه دارای دو زیارتگاه دارد، «زیارتگاه هرده» که این زیارتگاه که در شرق ابیانه در محله هرده قرار دارد، بقعه شاهزاده یحیی و شاهزاده عیسی، فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) است و برخلاف ساختمان‏های روستا دارای حیاط مرکزی است و آب‏نمای بزرگی که از شاخه اصلی نهر روستا سیراب می‏شود در وسط آن قرار دارد و این زیارتگاه گنبد هشت ضلعی با کاشی‏کاری فیروزه‏ای دارد.
«زیارتگاه هینزا» معبد مهد و نیایشگاه ناهید، این زیارتگاه در جنوب شرقی ابیانه در دره باریکی قرار دارد و در دل صخره‏های این دره، فرو رفتگی وجود دارد که ساختمان امامزاده در جلوی آن ساخته شده است و فرو رفتگی نیز همانند غاری، جزیی از ساختمان زیارتگاه شده است، ظاهراً این زیارتگاه مربوط به بی‌بی زبیده خاتون، بنت موسی بن جعفر (ع) است، اهالی عنوان می‏کنند که بی‌بی زبیده خاتون تحت تعقیب بوده و مردم ابیانه وی را در این اتاقک پناه داده‏، سپس به روستای هنجن برده‌‏اند، در هنجن نیز زیارتگاه بزرگی متعلق به ایشان ساخته شده و طبق باور مردم این مکان معجزه ‏نما است.
قلعه‌ها
این روستای تاریخی زیبا دارای سه قلعه است که عبارتند از «پال همونه یا تخت هامان» که در جنوب غربی ابیانه قرار دارد و متعلق به محله بالا و یوسمون است، این قلعه حدود 200 سال پیش ساخته شده است و سند ساخت آن نیز وجود دارد، در این سند سهم افراد در ساخت قلعه مشخص شده است.
قلعه هرِده که در شمال شرقی روستا قرار دارد و به محله هرده تعلق دارد.
قلعه پاله که در شمال غربی روستا قرار دارد و به محله پل تعلق دارد.
این قلعه‏ها مربوط به دوره‏های یاغیگری بوده که مردم برای حفظ امنیت خود در مقابل یاغی‏های محلی ساخته‏اند و در آن به نوبت کشیک می‏داده‏اند.
آب‌انبارها
ابیانه دارای چهار آب انبار است که در حال حاضر از هیچ یک از آنها استفاده نمی‏شود، این آب انبارها عبارتند از: «آب‌انبار میان‌ ده» در محله میان ده قرار دارد و گفته می‏شود حدود 100 سال پیش ساخته شده است.
آب‌انبار پُرزله در محله بالای ده در کنار مسجد پرزله قرار دارد و گفته می‏شود که قدیمی‏تر از آب انبارهای دیگر است.
آب‌انبار پالیزه در محله یوسمون در کنار پالیزه قرار دارد.
آب‌انبار پَ باغچه یا پَس باغچه در محله یوسمون قرار دارد.
در همین زمینه محمدرضا علیرضایی رئیس شورای شهر ابیانه در راستای حفظ و امنیت این روستا گفت: در ایام نوروز تعداد گردشگرانی که به ابیانه می‌آیند بسیار زیاد و بیش از ظرفیت روستا است به همین دلیل بردباری و متانت هموطنان برای ما حایز اهمیت است.
وی ادامه داد: البته مسئولان روستا نیز با حضور در محل سعی می‌کنند با همکاری گردشگران، مسائل و مشکلات احتمالی را حل و فصل کنند.
علیرضایی با اشاره به اینکه از ویژگی‌های برجسته این روستا، پاکیزگی طبیعت و بافت مسکونی آن است، بیان کرد: جامعه ابیانه نظام اجتماعی خاص خود را داراست و احترام به آن حایز اهیمت است.
وی افزود: مسئولان روستای ابیانه در شورای اسلامی و دهیاری از طریق شماره تلفن 03624362059 آماده پاسخگویی به سوالات گردشگران و میهمانان نوروزی است.
رئیس شورای اسلامی شهر ابیانه گفت: همچنین گروه‌هایی از جوانان ابیانه، در این روزها به قصد بهره‌مندی بهتر گردشگران از سفر خود به این محل، در سطح روستا حضور دارند تا در مواقع لازم بتوانند در تسهیل شرایط برای گردشگران عمل کنند.
وی تاکید کرد: شورای اسلامی و دهیاری ابیانه به منظور آسایش و رفاه حال گردشگران و میهمانان نوروزی تلاش کرده است تا با ارائه بهترین امکانات، خاطره‌ای خوش برای میهمانان نوروزی در سفر به ابیانه به سوغات بگذارند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.